כל סוגי הקפה כפי שלא הכרתם

טקס שתיית והכנת הקפה ממזמן הפך למסורת שלא שמורה רק למכורי המשקה. יותר מזה, היום ניתן לראות כל אדם שני מתעד את הכנת הקפה היומי שלו במדיה החברתית, או סתם משתף את העובדה שהוא שותה קפה היום. קפה הוא חלק בלתי נפרד מהשגרה שלנו ולכן הרצון להכין את הקפה המושלם הוא טבעי לחלוטין.

אז אם גם אתם מוצאים את עצמכם מהנדסים את הקפה שלכם בכל בוקר מחדש, במטרה להוציא את המשקה המושלם, כנראה שהמאמר הזה בשבילכם. ריכזנו לכם את כל סוגי הקפה הפופולאריים ואת אופן ההכנה המדויק שלהם, במטרה אחת – להכין את הקפה המושלם.

אספרסו

הלא הוא משקה האם של עולם הקפה והאיטלקים. מדובר בקפה קטנטן עם ריכוז קפאין גבוה במיוחד. שוט אחד של אספרסו שווה ל-30 מ"ל.

דאבל אספרסו

או בשמו השני, דופיו (DOPPIO) שבתרגום חופשי מאיטלקית מתכוון לדאבל. 2 שוטים של אספרסו ואתם מסודרים.

RED EYE

עבר עליכם לילה קשה? העיניים אדומות? כנראה שהקפה הזה הוא בשבילכם. שוט אחד של אספרסו + 180 מ"ל קפה מגורען מהמכונה.

כל סוגי הקפה שלא הכרתם

BLACK EYE

במקרים חמורים שאפילו הרד איי לא יכול לעזור לכם. 2 שוטים של אספרסו + 180 מ"ל קפה מגורען מהמכונה.

אמריקנו

אמריקנו הוא קפה שיתאים לאלה מכם שרוצים את האספרסו, אך בפינוק ארוך. שוט אחד של אספרסו + 90 מ"ל מים חמים.

לונג בלאק

אמריקנו מחוזק לכאלה שצריכים את הבוסט הנוסף בבוקר. 2 שוטים של אספרסו + 90 מ"ל מים רותחים.

מקיאטו

מקיאטו הוא קפה שמתאים לחובבי האספרסו, שרוצים בריחה קטנה מהמרירות שלו. שוט אחד אספרסו + 1-2 כפיות חלב מוקצף.

לונג מקיאטו
כי למה להכין פעמיים מקיאטו כשאפשר לעשות דאבל. 2 שוטים של אספרסו + 2-4 כפיות חלב מוקצף.

קורטדו

קורטדו הפך להיות פופולארי בישראל לאחרונה, מדובר ביחס שווה בין אספרסו לחלב. שוט אחד של אספרסו + 30 מ"ל חלב חם + סנטימטר קצף של חלב.

BREVE

כמעט כמו קפוצ'ינו, רק בקטנה. שוט אחד אספרסו + 90 מ"ל חלב חצי מוקצף + סנטימטר קצף של חלב.

קפוצ'ינו

סוף סוף הגענו למשקה הבסיסי לחובבי קפה עם חלב, זה המתכון המקורי מאיטליה ותופתעו עד כמה הוא שונה ממה שהכרתם. 1-2 שוטים של אספרסו + 60 מ"ל חלב מוקצף + 60 מ"ל קצף של חלב + אבקת קקאו מעל.

FLAT WHITE

המשקה שנהוג בעיקר באוסטרליה וניו זילנד ומתאים למי שמעוניין בקפוצ'ינו, רק בלי הקצף והקקאו. שוט אחד אספרסו + 120 מ"ל חלב מוקצף.

קפה לאטה

או כמו שאנחנו אוהבים לכנות אותו בארץ "קפה הפוך". שוט אחד אספרסו + 240-300 מ"ל חלב מוקצף + סנטימטר של קצף חלב.

מוקה

השילוב המושלם למי שרוצה קפה מפנק ומתוק. מדובר בהכלאה אלוהית בין קפה לשוקו חם. שוט אחד אספרסו + 30-60 מ"ל שוקו (אבקה ומים/שוקולד מומס/סירופ) + 30-90 מ"ל חלב מוקצף + 2-3 סנטימטר קצף חלב או קצפת מתוקה.

וינה

יש מספר גרסאות לקפה הווינאי המפנק הזה, אבל זו הנפוצה ביותר. 1-2 שוט אספרסו + 60 מ"ל קצפת מתוקה.

אפוגטו

קינוח קפה מצוין, שתמיד בא בטוב לאחר ארוחה. 1-2 שוט אספרסו + כדור גלידת וניל.

ICED COFFEE

אנחנו יודעים שהרצתם את כל הרשימה כדי להגיע לכאן, אז הנה המתכון המדויק לקפה הקר, שכל כך פופולארי בישראל לאחרונה. 60 מ"ל קפה או אספרסו + 120 מ"ל קרח + 120-180 מ"ל חלב או מים. ניתן להוסיף סירופ בטעמים למתיקות.

יש מצב שנארגן אותך בהטבה שווה!

מצטרפים לניוזלטר (רשימת התפוצה) שלנו ומקבלים עדכונים על הטבות, מבצעים וטיפים שאין לאף אחד אחר!

לא בקטע של ניוזלטר? אנחנו מקיימים מלא פעילויות שוות בקבוצת הפייסבוק שלנו: הגרלות, הטבות והמלצות שוות! זה ממש קל וממש מהיר להצטרף, עדיין לא מאוחר 😎

דרך אגב, יש לנו אחלה של אתר שעוסק ביקבים אם אתם בקטע של לשלב גם בילוי מהסוג הזה – מעבר לאתר כל יקב.

דילוג לתוכן